KVC Deerlijk Sport 1634 - Ouderraad

 

 

Beste Ouders,

Omdat een goeie communicatie voor ons het begin is van een goede werking van onze club, willen we vanaf het seizoen 2017-2018 van start gaan met de oprichting van een ouderraad.

Het is de intentie om een diverse groep samen te stellen met verschillende ouders van onze jeugdspelers van U6 tot U21.

Hiervoor nodigen we jullie graag uit om mee te stappen in het verhaal.

Wat is de functie van de ouderraad?

Samengevat: de ouderraad vertegenwoordigt en behartigt de belangen van de ouders en van de jeugdspelers van Deerlijk Sport. Het is een adviserend en ondersteunend orgaan dat optreedt als klankbord voor bestuur inzake de extra-sportieve werking van de club.

De ouderraad werkt nauw samen met het bestuur.

Wij onderstrepen graag het belang van de vermelding naar ‘extra-sportieve’ in de vorige paragraaf. De leden van de ouderraad zullen zich immers niet bezighouden met alles wat gekoppeld is aan het sportieve beleid van onze jeugdploegen.

Alle vragen en opmerkingen over sportieve thema’s en beslissingen (vb. trainingen, wedstrijden, evaluaties, selecties, …) moeten nog steeds gericht worden aan de trainer van de ploeg en de jeugdcoördinator.

De leden van onze ouderraad zullen zich wel toeleggen op het volgende:

  • Ze zijn het eerste aanspreekpunt voor alle opmerkingen vragen, suggesties, … van extra-sportieve aard (vb. rond kledij, infrastructuur, evenementen, …).
  • Ze werken mee en ondersteunen actief het beleid qua normen en waarden met betrekking tot het gedrag en de houding van onze ouders tijdens trainingen en wedstrijden
  • Ze promoten en organiseren mee de evenementen & initiatieven van de club (o.a. Briek Vervaeke Tornooi, tombola verkoop, Sinterklaasfeest,…) en ondersteunen daarbij de actieve betrokkenheid van de ouders

Graag zouden we op 11 April om 19 uur in de VIP van Deerlijk Sport een startvergadering plannen waarbij we uiteenzetten wat de bedoeling is en wat de mogelijkheden kunnen zijn van deze ouderaard. We nodigen u daarop graag uit.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met sportieve groeten

KVC Deerlijk Sport